E.L.I.T. Polgárőrség

Rólunk

Magyarországon a polgárőrök 1990 óta segítenek a közrend és közbiztonság megszilárdításában és a bűnözés megelőzésében. A polgárőrség tevékenységét törvény szabályozza, tagjait a közfeladatot ellátó személyeknek járó védelem illeti meg. 

Alapfeladataink közé tartozik többek között a közrend, a közbiztonság védelmében és rendjének fenntartásában, a bűncselekmények megelőzésében és felderítésében való közreműködés, a lakosság és az önkormányzatok közötti kapcsolat erősítése. A polgárőrök szoros kapcsolatban vannak és segítik a rendőrség, a közterület-felügyelet illetve egyéb szervek (mezőőrség, NAV stb) munkáját, sőt együtt is dolgozunk velük. Ezeken felül természetesen az önkormányzat felkérését is teljesítjük (többek között különböző rendezvények biztosítása).

A Polgárőrök élete izgalmas, tele van eseményekkel és kalandokkal.

A polgárőrség lehetőséget ad az 50 óra közösségi szolgálat eltöltésére ezen felül a 18 év alatti fiatalokat is szívesen várjuk köreinkbe ifjú polgárőrként!

További információért KATT IDE!

Jelentkezésedet leadhatod e-mailben vagy az itt található űrlap kitöltésével.

Kik is vagyunk?

Az Együtt a Lakosságért és az Ifjúság Támogatásáért Polgárőr Egyesület (E.L.I.T. Polgárőrség) 2019. július 22-én alakult meg közös céljaink megfogalmazásával, de a bírósági nyilvántartásba vételi végzés 2019. szeptember 18-án emelkedett jogerőre. 

Olyan kerületi lakosok kezdeményezése útján jött létre, akik anyagi juttatás nélkül, a közbiztonság fokozása érdekében, szabadidejüket nem sajnálva végzik ezt a tevékenységet és elkötelezettek az önkéntes munka iránt.

A tagságot alkotó emberek nagy része több éves polgárőri tapasztalattal és jó helyismerettel rendelkezik a kerületben, továbbá sokan a hétköznapjaikban is a polgárőrséghez kapcsolódó munkakörben dolgoznak.

Egyesületünk legfontosabb feladatai közé tartozik, a kerületi lakosok biztonságérzetének növelése, a közbiztonság javítása, a bűncselekmények visszaszorítása. A bűnmegelőzés egyik leghatékonyabb eszköze a közterületi jelenlét, melyet igyekszünk szabadidőnkhöz mérten minél nagyobb számban, több fővel megvalósítani. Együttműködési megállapodást szeretnénk kötni olyan egyesületekkel, akiknek fontos a korosztályok áldozattá válást megelőző felvilágosítása, oktatása, valamint az egyéb segítségnyújtása.

Jelenleg a tagjaink saját tulajdonú gépjárműveikkel és gyalogosan látnak el szolgálatot Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán. 

Rendelkezünk gépkocsiba építhető körözés alatt álló gépjárművek felderítésére alkalmas rendszerrel, kutya chip leolvasó készülékkel, valamint szeretnénk pályázni egy automata/félautomata defibrillátorra is. 

Szívesen látunk minden 18. életévét betöltött személyt (14-18 évig Ifjú polgárőr), 50 óra közösségi szolgálatos diákot, akik azonosulni tudnak céljainkkal és részt vennének kerületünk közbiztonsága érdekében tett tevékenységünkben.

Egyesületünk néhány magán adományozótól és a tagdíjakból befolyó pénzügyi keretből gazdálkodik ezért várjuk “támogató tagjaink” sorába magánszemélyek és cégek jelentkezését is, akik tevékenységünk végzéséhez szívesen hozzájárulnának.

E.L.I.T. Polgárőrség

Ez a funkció nem elérhető!